1
Nyt hovedkontor

Indvielsen af nyt hovedkontor på Farø 🥂

Tak for den overvældende opmærksomhed ved vores åbningsreception

Det var en festdag for Storstrøm Forsikring og vores værdsatte kunder og forretningsforbindelser, da vi fredag den 27. oktober 2023 markerede indvielsen af vores nye hovedkontor på Grønsundvej 699 på Farø. En strålende reception blev afholdt fra kl. 13.00 til 16.00, hvor nyrenoverede lokaler blev fyldt med smil, latter og glæde.

Vores direktør, Per Guldbrandsen, udtrykte både glæde og overvældelse over den imponerende opbakning fra cirka 400 tilmeldte kunder og forretningsforbindelser.
“Vi havde håbet på god opbakning, men dette har virkelig overgået vores vildeste forventninger,” udtalte han med et smil fra øre til øre. Det var tydeligt, at dette var en milepæl, som alle havde set frem til at fejre sammen.

Projektet med at omdanne den gamle bygning, der tidligere husede et vejmuseum, begyndte tilbage i 2014, da vores bestyrelse opdagede, at bygningen var til salg. Formand Jørgen Hansen, der ledte processen fra start til slut, udtrykte sin taknemmelighed for ledelsens mange års hårde arbejde og dedikation. “Det har været en lang rejse, men det har været det hele værd,” sagde han stolt.

Den imponerende bygning er ikke blot et symbol på Storstrøm Forsikrings vækst og succes, men også en hyldest til de kreative sind bag projektet. Arkitektfirmaet Henning Larsen A/S og de lokale arkitekter fra Lykke+Nielsen i Stege på Møn har skabt en smuk, funktionel og inspirerende bygning.

Vores nye logo og grafiske designlinje er nu smukt udfoldet på facadeskiltene med fokus på ordet ‘Storstrøm’ – i fin harmoni med vores nye omgivelser. Den visuelle fornyelse kommer fra designvirksomheden Visuel.

De nye lokaler på den idylliske ø under broen, midt i Storstrømmen, giver vores medarbejdere en skræddersyet ramme for fremtidens arbejde som det førende lokale forsikringsselskab på Lolland, Falster, Møn og Sjælland. Med moderne faciliteter og en indbydende atmosfære er det svært at forestille sig et bedre sted at servicere vores kunder.

Under receptionen blev der taget utallige billeder for at forevige øjeblikket. Blandt de glade ansigter ses vores direktør, Per Guldbrandsen, og formand Jørgen Hansen ‘på talerstolen’, hvor de delte deres taknemmelighed med alle tilstedeværende.

Storstrøm Forsikring ser frem til en lys og lovende fremtid i det nye “hjem,” og det er tydeligt, at alle ansatte er taknemmelige for den støtte og opbakning, de har modtaget fra vores kunder og forretningsforbindelser. Med dette nye kapitel i vores selskabshistorie har vi skabt og udbygget en yderligere solid forankring i markedsområdet, en forankring, der bygger på strålende glæde for det, der ligger foran både ledelse og medarbejdere.

2
Storm- og skybrudsskader

Over 200 kunder hjulpet i september og oktober

Storstrøm Forsikring bistod mere end 200 kunder med skadeanmeldelser som følge af storm- og skybrudsskader i september og oktober 2023. Samtidig assisterede vi et tilsvarende antal kunder med skadeanmeldelser til Naturskaderådet i forbindelse med stormflodsskaderne.

I september 2023 blev Danmark ramt af kraftige skybrud og i oktober blev landet ramt af en voldsom storm, samt en medfølgende stormflod, som skulle vise sig at blive den dyreste, der nogensinde er registreret i landet.

Ifølge Poul Jensen, chefkonsulent i Naturskaderådets sekretariat, sprang antallet af skadeanmeldelser alle tidligere rekorder og oversteg dermed også den tidligere rekord fra stormen ‘Bodil’ i 2013 med en hel milliard kroner.

Stormflod

Naturskaderådet, som er en myndighed under Forbruger- og Konkurrencestyrelsen, bekræftede straks efter uvejret i oktober, at der var tale om en stormflod. En stormflod er en meget sjælden begivenhed, der forekommer sjældnere end hvert tyvende år.

De områder, der blev hårdest ramt, omfattede Lollands sydkyst, Østsjællands kyst, Det Sydfynske Øhav, Langeland, det sydøstlige Jylland og Bornholm.

Erstatningsmuligheder og frist for anmeldelse af skader

Naturskaderådets anerkendelse af, at der var tale om en stormflod i disse områder, udløste erstatningsmuligheder for de berørte kunder.

Storstrøm Forsikrings kunder blev vejledt om at indsende skadeanmeldelser via Naturskadebasen, og sidste frist for at anmelde skader var den 21. december 2023.

Skadesårsager og typer

Mange af de indsendte skadeanmeldelser vedrørende stormflodsskaderne kom naturligvis fra husejere, der boede tæt ved vandet. Disse skader omfattede primært bygningsskader, skader på indbo samt skader på køretøjer og både. Skader på køretøjer inkluderede nedfaldne skilte, træer og trampoliner, der blev kastet ind i parkerede biler, samt oversvømmelse af biler, især dem, der var parkeret tæt på kyster eller i parkeringskældre.

Skader på både involverede mange kollisioner i havnene, skader på sejl og master samt i nogle tilfælde fuldstændig ødelæggelse og forlis.

I selve skadessituationen handlede hjælpen om at begrænse og reparere skaderne, og vi samarbejdede tæt med vores kunder for at sikre, at alle fik den nødvendige assistance, især med hensyn til at håndtere de økonomiske konsekvenser af begivenheden.

Storstrøm Forsikring er fortsat engageret i at støtte vores kunder med at håndtere konsekvenserne af stormfloden, især ved at give rådgivning i forhold til de udfordringer, vores kunder stadig står overfor.

3
Klimaforandringer

Hvordan påvirker klimaforandringer dig og dine forsikringer?

Klimaforandringer er et emne, der har betydning for os alle, og som har haft vores fulde op- mærksomhed i forsikringsbranchen i flere år. I øjeblikket ser vi, at vores kunder i stigende grad oplever konsekvenserne af klimaforandringerne. Derfor ønsker vi at informere om, hvordan dette påvirker vores nuværende situation, vores forventninger for fremtiden, og hvordan det vil påvirke dine forsikringer.

Den nuværende situation: Skybrud og oversvømmelser

Skybrud er blevet hyppigere og mere intense som følge af klimaforandringerne. Flere skybrud inden for kortere tidsrum udsætter både bygninger og afløb for påvirkninger, som vi ikke tidligere har set.

Kraftig nedbør og smeltende ismasser bidrager desuden til en stigning i havniveauet og øger risikoen for oversvømmelser. Periodisk højere grundvandsspejl kan føre til, at vand ikke kan få afløb, hvilket kan resultere i vandskader i bygninger og især kældre.

Disse forhold har en betydning for mange af vores kunder, der hvert år rammes af skader forårsaget af skybrud og nedbør.

Fremtiden: Hyppigere skybrud, oversvømmelser og kraftigere storme

Vores analyser indikerer, at vi kan forvente endnu hyppigere og mere voldsomme skybrud i fremtiden. Konsekvenserne vil variere betydeligt afhængigt af lokale forhold og klimatilpasninger, herunder kloaksystemernes kapacitet.

Det ser også ud til, at ændringer i varme- og kuldeforhold vil føre til flere og kraftigere storme. Derfor er vedligeholdelse af bygninger og høj kvalitet i nybyggeri afgørende.

Endelig kan pludselige temperaturudsving føre til voldsomme tøbrud, som igen kan forårsage skader på bygninger.

Fokus på skadeforebyggelse

For os som forsikringsselskab er det afgørende at bidrage til forebyggelse af skader. Måske har I allerede bemærket, at vi udsender flere advarsler om risikoen for skader og forsøger at informere om, hvordan man kan forhindre dem.

Mange skader kan forebygges gennem inspektion af bygninger før og efter vintersæsonen og ved at tage forholdsregler inden varslede storme eller skybrud.

Du kan finde gode råd på vores hjemmeside, som vi løbende vil opdatere med relevante artikler.

Indvirkning på dine forsikringer

Skybrud, storme og andre vandskader er alle potentielle forsikringsskader. Når hyppigheden af disse skader stiger, og skaderne bliver mere omfattende, kan det naturligvis sætte priserne på forsikringerne under pres.

Som tidligere nævnt kan omfanget af skaderne variere efter lokale forhold, hvilket kan stille spørgsmål ved, om alle kunder skal betale det samme, eller om prisen bør afspejle den geografiske risiko for skader.

En ting er dog sikkert: Vi kan alle gøre meget for at forebygge skader, og som forsikringsselskab er vi dedikerede til at hjælpe med dette gennem information og vejledning.

Vi håber på et godt samarbejde med alle vores kunder, for jo mere vi forebygger, desto mere kan vi undgå øgede omkostninger og i sidste ende præmiestigninger.

4
Bilforsikring

Skræddersyet forsikring til din bil

Vores nye bilforsikring er nøje tilpasset din bil. Vi tager højde for bilens mærke, antal hestekræfter, accelerationsevne, tophastighed og brændstoftype. Dette betyder, at din bilforsikring nu prissættes baseret på bilens specifikke karakteristika, hvilket gør det muligt for os at tilbyde en tarif, der tager hensyn til netop din bils unikke egenskaber.

Hvor vi hidtil har tilbudt en samlet pakke på alle biler således, at ved køb af kaskoforsikring var friskadedækning herunder glasskadedækning, dækning for påkørsel af dyr og parkeringsskade automatisk inkluderet, så vil du fremover kunne vælge præcis de dækninger der er relevante for dig.

Prisen vil afhænge af hvilken bil du køber, dit skadesforløb, din alder og dit ønske om selvrisiko samt de dækninger du vælger. Prisen vil dermed afspejle den risiko du ønsker at vi tager for dig.

Nye fordele

Tilpasset dækning

Vi har erstattet vores tidligere forsikringspakker med muligheden for at tilpasse din forsikringsdækninger præcis efter dine behov. Dette betyder, at du nu har friheden til at vælge de dækninger, der bedst passer til din situation.

Har du brug for at inkludere eller fjerne visse dækninger?  Intet problem – du kan tilvælge eller fravælge dem, så din forsikring er skræddersyet til dig.

Har du ikke længere brug for glasskadedækning eller parkeringsskadedækning? Eller måske vil du gerne have værdigaranti og førerulykke med på din forsikring. Det er op til dig.

Valg af selvrisiko

Vi giver dig nu mulighed for at vælge mellem forskellige selvrisikobeløb.

Dette giver dig fleksibilitet til at bestemme, hvor meget du er villig til at betale, hvis uheldet er ude.

Ordet selvrisiko betegner det beløb, man selv skal betale, hvis man kommer ud for et uheld. Det vil konkret sige, at det er den del af skadesomkostningerne, man som forsikringstager selv står for at betale – forsikringsselskabet står for betalingen af det resterende beløb.

Sådan kommer du i gang

At opgradere din nuværende bilforsikring er enkelt. Kontakt vores kundeservice på 55 55 88 88
eller skriv til os på kontakt@storstrom.dk

Vores forsikringsrådgivere vil guide dig gennem processen og sørge for, at din forsikring bliver skræddersyet præcis til dine behov.

Dit køretøj er unikt, og det bør din forsikring også være.Vi ser frem til at hjælpe dig med at opnå en mere individuel tilpasset bilforsikring.

5
Cybersikkerhed

Beskyt dig mod digitale trusler

Cybersikkerhed er ikke længere valgfrit, men en nødvendig og afgørende sikkerhedsforanstaltning i vores moderne og fortsat mere digitale verden, hvor vi er afhængige af internettet til alt fra kommunikation, shopping, sundhedspleje, bank- og forsikringsvirksomhed.

Du skal beskytte dine digitale aktiver og personlige oplysninger, og det kræver en proaktiv tilgang og brug af stærke sikkerhedsforanstaltninger.

Her er nogle gode tips til at beskytte dig selv online:

Personlige oplysninger

Din digitale identitet indeholder rigtig mange personlige oplysninger, fra kreditkortnumre til opdateringer på sociale medier osv. Falder disse informationer i de forkerte hænder, kan det føre til identitetstyveri og økonomisk tab.


Økonomiske interesser

Online shopping og netbank er blevet normale handlinger for de fleste. Hvis dine finansielle oplysninger udsættes for *hackerangreb, kan det have ødelæggende konsekvenser for din økonomi.


Virksomheder og organisationer

Et brud på cybersikkerhed, kan for virksomheder og organisationer, resultere i datatab, økonomiske tab og risiko for skade på omdømmet. Det kan få katastrofale følger for virksomheder i enhver størrelse.

*Hackerangreb, er en ulovlig handling, hvor en person (en ‘hacker’) forsøger at få adgang til dit computersystem, netværk eller anden digital enhed, uden din tilladelse.

Målet med et hackerangreb varierer og kan omfatte tyveri af følsomme oplysninger, beskadigelse af data og systemer eller andre skadelige handlinger

Tips til at beskytte dig selv online

Opdater din software

Sørg for, at dit operativsystem, browsere og alle apps og programmer er opdaterede, med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Stærke adgangskoder

Brug komplekse adgangskoder, der inkluderer bogstaver, tal og specialtegn. Undgå adgangskoder der er nemme at gætte, fx ‘password’ eller ‘123456’.

To-faktor godkendelse

Aktivér to-faktor godkendelse (2FA), hvor det er muligt. Det giver et ekstra lag af sikkerhed, at kræve en yderligere bekræftelsesmetode, ud over adgangskoden.

Phishing

Vær forsigtig med e-mails og beskeder, der beder om personlige oplysninger. Hackere bruger ofte phishing-metoder, til at franarre dig, dine følsomme oplysninger.

Beskyt personlige enheder

Installer antivirussoftware på dine computere og andre digitale enheder, for at beskytte dig mod malware og virus.

Backup

Regelmæssig sikkerhedskopiering af dine vigtige data er afgørende i tilfælde af datatab.

Sikker internetadfærd

Undgå at downloade filer fra ukendte kilder, og vær opmærksom på hvilke websider du besøger. Brug HTTPS, når du deler oplysninger online. Din browser fortæller dig, om en hjemmeside bruger HTTPS:

Kig efter hængelås-ikonet i browserens adresselinje, eller om URL’en starter med HTTPS, og ikke bare HTTP (S’et står for ‘sikker’).

Opdragelse og bevidsthed

Uddan dig selv og din familie i cybersikkerhed og bedste praksis. Hvis du følger de grundlæggende retningslinjer for cybersikkerhed, kan du minimere risikoen for at blive offer for digitale trusler.

6
Cybersikkerhed

Netbankforsikring til virksomheder

Vores forretningsverden er blevet digital, og netbanker er blevet en integreret del af, hvordan du håndterer din virksomheds økonomi. Teknologien har revolutioneret udførelsen af økonomiske transaktioner, men har også ført til en stigning i *netbankindbrud.

Din virksomhed og netbankindbrud

Netbankindbrud i den virksomhed, kan få alvorlige konsekvenser og er en trussel mod enhver virksomheds økonomiske stabilitet og omdømme, uanset størrelse. Det kan tage lang tid at genoprette de økonomiske tab og kundernes tillid.

Målet for kriminelle personer eller grupper er, at få adgang til virksomhedens bankkonti, udføre uautoriserede transaktioner og stjæle følsomme finansielle oplysninger.

Du kan dog selv, som virksomhedsindehaver, tage proaktive skridt til at minimere risikoen for denne form for kriminalitet, ved at uddanne dit personale i cybersikkerhed.

 

Netbankforsikring til din virksomhed

Netbankforsikring er afgørende, fordi den beskytter din virksomhed mod økonomiske tab i tilfælde af *netbankindbrud.

Netbankforsikringen dækker virksomhedens indeståender på konti i danske pengeinstitutter og disses datterselskaber og filialer i Europa, uanset hvorfra i verden netbanktyveriet er begået.

Vi dækker din virksomhed, med op til 3.000.000 kr. pr. skade. Selvrisikoen udgør 5.000 kr.

Har du tegnet en netbankforsikring til din virksomhed, og rammes du af et netbankindbrud, er det vigtigt at handle hurtigt for at begrænse skaden og samarbejde med myndigheder, for at identificere gerningsmændene.

*Netbankindbrud, er når andre personer, der ikke er ansat i virksomheden (tredjepart), tiltvinger sig adgang til virksomhedens it-systemer og foretager netbanktransaktioner

7
Betalingsservice

Mere enkel regningsperiode

Ændret betalingsfrist for kunder som betaler via betalingsservice

Godt nyt! Vi har hørt jeres ønsker og flytter derfor betalingsfristen fra den 10. i måneden til den 1. i måneden for vores kunder som betaler via betalingsservice. Ændringen sker fra næste måned.

Du behøver ikke at gøre noget

Ændringen sker helt af sig selv. Betaler du via Betalingsservice fortsætter din aftale, som den plejer. Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til os på 55 55 88 88.

8
Bekendtgørelse

Næste generalforsamling

Vi vil gerne gøre jer opmærksomme på en kommende begivenhed, som vi ser frem til med glæde – vores næste generalforsamling:

Dato

23. april 2024

Tid

Kl. 17.30

Sted

Selskabets hovedkontor på Farø,
Grundsundvej 699, 4793 Bogø By

Vi ser frem til at dele vigtige opdateringer om selskabet og benytte lejligheden til at styrke vores fællesskab og samarbejde.


Har I nogle spørgsmål eller forslag, I gerne vil dele på generalforsamlingen?

Vi opfordrer jer til at kontakte os på forhånd, så vi kan sikre, at alle vigtige emner bliver behandlet. Vi ser frem til at arbejde sammen om at forme vores fælles fremtid.

På gensyn!

Mange hilsner fra
Bestyrelsen